I söndags blev det fisk till middag. Kantarellkrämen till blev verkligen pricken över i.
Nu funderar jag på lämplig maträtt till imorgon då det är min tur den här veckan att laga mat. Alla i vår familj turas nämligen om på vardagarna att laga mat.
I måndags bjöd dottern på vårrullar med sallad, igår fick vi köttfärssås med kikärtspasta av sonen och idag planerar mannen något med fläskfilé.
Lutar åt att det blir något med fisk imorgon.
Har ni några tips på god och enkel fiskrätt? Kanske med purjolök...
Hopp, tål att fundera på. Nu är det dags att dra till jobbet. Ha en fin dag!
Torskrygg med brynt löksmör
4 portioner
4 bitar torskryggfilé, à 125 g
2 schalottenlökar
100 g smör
Salt
Vitpeppar
Salt
Vitpeppar
Kantarellkräm
200 g kantareller,
(1,5 dl torkade kantareller)
1 schalottenlök
0,5 äpple
1 msk smör
2 dl creme fraiche
2 krm salt
1 krm citronpeppar
Citron (saften)
Gör så här
Torkad svamp: blötlägg svampen i minst 30 minuter,
släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp
Skala och finhacka löken och äpplet till kantarellkrämen
Stek kantarellerna i smöret i en stekpanna
Låt svalna
Finhacka svampen
Blanda svampen med lök- och äpplehacket,
creme fraiche och kryddor
Smaka av med citronsaft
Krydda fisken runt om med salt och peppar
Skala och finhacka löken
Bryn smöret i en het stekpanna
Lägg ner löken och blanda runt
Tillsätt torsken och
stek på bägge sidorna tills den får fin färg
Sänk värmen och låt fisken gå klart (innertemperatur 56 grader)
Servera fisken med kantarellkräm, potatismos, gröna ärter och citronklyftor
Gör så här
Torkad svamp: blötlägg svampen i minst 30 minuter,
släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp
Skala och finhacka löken och äpplet till kantarellkrämen
Stek kantarellerna i smöret i en stekpanna
Låt svalna
Finhacka svampen
Blanda svampen med lök- och äpplehacket,
creme fraiche och kryddor
Smaka av med citronsaft
Krydda fisken runt om med salt och peppar
Skala och finhacka löken
Bryn smöret i en het stekpanna
Lägg ner löken och blanda runt
Tillsätt torsken och
stek på bägge sidorna tills den får fin färg
Sänk värmen och låt fisken gå klart (innertemperatur 56 grader)
Servera fisken med kantarellkräm, potatismos, gröna ärter och citronklyftor
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker
Gör så här
Skala potatisen och skär i bitar
Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller
mosa med en stöt direkt i kastrullen
Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
Rör moset luftigt
Fisk är så gott. Förstår du väljer det. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRadera