fredag 30 augusti 2019

Risnudelsallad med stekt lax


I söndags när det var så varmt och mannen och jag hade varit och badat var det snabbt och lätt till middag som gällde när vi kom hem från stranden. 
Då plockade jag fram ett sparat recept från i våras från Coop:s Mer Smak och deras matkreatör Sara Begner, vars recept använder jag flitigt. Hon är helt klart en stjärna på enkla och goda vardagsrecept. Använd sökfunktionen längst upp till höger i listen och sök på henne så radas en hel massa enkla och goda recept från henne upp.
Men åter till söndagens recept och middag som bestod av risnudlar blandade med grönsaker och en dressing smaksatt med soja, ingefära och lime, toppat med stekt lax i bitar. Vill man inte blanda och gojsa ihop allt till en sallad så rekommenderas att servera grönsakerna var för sig så kan man plocka ihop sin egen sallad. 


Risnudelsallad med stekt lax
4 portioner

250 g risnudlar
2 morötter, tunt hyvlade
150 g sockerärter, strimlade
90 g böngroddar
1 mango, i tärningar 
Salt
600 g laxfilé
1 msk neutral olja
2 msk rostade vita sesamfrön, till servering

Dressing
2 lime, saften
1 msk neutral olja
0,5 dl japansk soja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk socker


Gör så här
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen
Blanda ingredienserna till dressingen
Vänd runt nudlar, morötter, sockerärter, groddar och mango med dressingen
Smaka av med salt
Skär laxen i tärningar och salta
Stek snabbt i olja på hög värme
Fördela laxen på salladen och toppa med sesamfrön
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar