Välkommen!

Välkommen!

söndag 5 april 2020

Åre i Coronatider - synden straffar sig själv

Vecka 13 hade mannen och jag bokat tåg och boende i Åre. Men det var verkligen inte någon självklarhet att genomföra resan som planerat. Man har pratat om flygskam i och med klimathotet men jag har inte hört någon nämna coronaskam men det var precis vad jag kände när vi åkte, och när vi var där. Jag var livrädd att bli sjuk, så vi inte skulle kunna åka hem, och jag fasade för att behöva uppsöka och belasta sjukvården. Och vad händer!!?? Jo, mannen bryter foten...
Under alla år som vi varit i fjällen sedan barnen var små har vi aldrig behövt uppsöka sjukvården och så händer det just i år, i dessa Coronatider!!
Talesättet "synden straffar sig själv" passar väääldigt bra in här...

Vi fick dock några fantastiska dagar i backarna och var uppe på toppen av skutan, trots att gondol- och kabinbanan var stängda, det tog bara lite längre tid när man istället var tvungen att ta sig dit med sex olika släpliftar. Men det var det värt, vilken utsikt!! Det är ju för väl att Skistar nu stänger sina anläggningar, så inte fler likt oss chansar och utmanar ödet. 
Men nu lägger vi denna resa bakom oss och fokuserar istället på att ta oss igenom denna högst märkliga situation vi alla är i just nu med coronaviruset som härjar och hoppas att det inte tar allt för lång tid innan vi kan börja återgå till det normala igen. 

Ta hand om er! 
Kram Birgitta

2 kommentarer:

 1. Nämen, precis samma känsla hade när vi åkte till Ullared i början av Mars. Kändes som man gjorde något förbjudet. Hoppas P hann njuta lite
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så kändes det, förbjudet! Jo då, P hann njuta, det var näst sista dagen olyckan var framme, så han hann njuta en och en halv dag av att bli ompysslad av de rara sjuksköterskorna innan vi tog tåget hem igen ;)

   Hoppas allt är bra med er! Kram

   Radera