måndag 6 april 2020

Räktoast med pepparrotskräm och ägg

En enkel och lättlagad förrätt på påskmenyn.

 
4 portioner 

4 skivor rostat vitt bröd
smör
500 g räkor med skal
2 kokta ägg
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1-2 msk riven färsk pepparrot
1 msk hackad dill
salt, peppar
dillvippor


Gör så här
Skär ev de rostade brödskivorna kantfria på tre sidor och bred på smör. 
Skala räkorna och de kokta äggen. 
Hacka äggen 
 och blanda hälften med majonnäs, crème fraiche, 
pepparrot och dill. 
Smaka av med salt och peppar.
Bre pepparrotskrämen på bröden.
Lägg på sallatsblad
och fördela räkor och resten av äggen ovanpå. 
Toppa med en dillvippa och grovmalen svartpeppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar