måndag 28 juni 2021

Midsommar i husbil

Just nu, sommar in My Corner of the World.
Mannen och jag har fått överta mina föräldrars husbil så vi passade på när det var långhelg att göra en tur i närområdet för att lära oss hur husbilen funkar och vad vi kan behöva komplettera den med inför kommande längre turer. Det första vi lärde oss var att alltid ta med tändstickor så vi kan tända gasspisen när vi ska laga mat! Tändaren som fanns i husbilen var nämligen slut på gas så första kvällen blev det yoghurt och smörgås till kvällsmat. Och något morgonkaffe blev det inte heller... Men som tur var hade caféet vid färjeläget i Säter öppet, så vi kunde få oss en kopp kaffe med påtår.


Stärkta och uppiggade av kaffet åkte vi till närmsta ort med affär för att köpa tändstickor, vilket var Nävekvarn i Nyköpings kommun, Södermanland.
Men för att inte gå händelserna i förväg så tar jag det från början med vår första övernattning i naturreservatet Bråvikenbranten, Kolmården.

Där vi badade från klipporna på kvällen
och på morgonen följde Sörmlandsleden en bit in i reservatet.


 

För att blicka ut över branten med den magnifika utsikten över Bråviken.


Tillbaks till Nävekvarn, där vi stannade kvar under dagen efter att vi köpt tändstickor, och firade midsommar med bad och jordgubbar på klipporna.



Någon ledig ställplats fanns det dock inte i Nävekvarn, så framåt kvällen for vi vidare och övernattade på en p-plats vid den vackra badplatsen Västra kovik.

På midsommardagen for vi till Simonberget med en brant vägg som syns på långt håll.

Vill man kan man ta en klätterled uppför bergsväggen.

Vi valde dock att följa en slinga på Sörmlandsleden upp på toppen.

När det var dags för lunch stannade vi till i fiskeläget Hummelvik och gjorde oss tunnbrödsrullar med kall färskpotatis och krämig laxröra.

4 mjukt tunnbröd
8 kokta färsk potatis
30 g salladsmix
1 röd knipplök, tunt skivad
Tomat
Gräslök

Laxröra
200 g kallrökt lax
1 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil

 

Ett för dagen helt öde fiskeläge men jag antar att det på vardagarna är mer aktivitet när båtarna har varit ute och fiskat och kommer in med sin fångst.

Medans vi fortfarande var kvar i fiskeläget drog ovädret in över oss.
Vi for vidare, med blixtar som korsade himmelen och regnet som öste ner, mot nästa övernattningsplats. Som även det blev en badplats. Det var något vi lärde oss under resan, att finns det en badplats utmärkt på kartan så finns det både p-plats och torrdass att nyttja.
När vi kom fram till Bålsjöbadet i Jönåker hade himlen spruckit upp och vi fick en fantastisk kväll med sol och bad. 

En underbar midsommarhelg med mycket bad och fantastiska naturupplevelser.
Och det inte alls långt hemifrån...

6 kommentarer:

  1. Vad mysigt och roligt att upptäcka nya platser och bada i svalkande sjöar. Ja eller hav. Tunnbrödsmackan med laxröra ser jättegod ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk ändå vad vi svenskar är privilegierade som kan stanna och ta ett svalkande dopp när andan faller på. Inte alltid man tänker på det, att det inte är så självklart i andra länder. Kram!

      Radera
  2. A breath of fresh air reading your post. From your beautiful photos, your long weekend seemed so peaceful and refreshing. What a wonderful experience so close to home, and I'm sure many more will follow.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes, there will definitely be more tours in the area here at home. But I also hope to soon be able to travel with the motorhome outside the country's borders. Well, actually being able to travel around the world at all ...

      Radera
  3. It looks like the motorhome has opened up new possibilities for you. These are some wonderful images from your weekend.

    Your link this week at 'My Corner of the World' is appreciated!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes indeed. Traveling and discovering new places becomes so much easier when you have your home with you.

      Radera