Välkommen!

torsdag 14 april 2016

Kassler- och rislåda - allt i en form på en vardag


Visst är allt i en form tacksam mat på en vardag!?

Kassler- och rislåda
6 portioner

6 portioner kokt ris
0,5 kg kassler, tärnad
1 gul lök, strimlad
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
0,5 tsk salt
2 krm svart peppar
200 g riven ost

Gör så här
Rör ihop creme fraiche, mjölk, majonnäs och chilisås i en bunke
Lägg riset i en stor ugnsfast form
Lägg på lök och kassler och rör om
Häll creme fraiche-blandningen över
Fördela den rivna osten ovanpå
Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader tills den fått fin färg, 
ca 15 minuter om riset är varmt, 
ca 10 minuter ytterligare om riset förberetts och förvarats i kylen


4 kommentarer:

  1. Så enkelt det låter. Jag gillar när det går snabbt . Ser gott ut. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. En rätt även den mest oerfarna kocken skulle klara av :)

      Radera
  2. Amen på det. Låter gott det här!

    SvaraRadera