torsdag 27 juni 2024

Grönt färskpotatisstomp till rökt eller grillad fisk

Våga ta ut svängarna och gör grönt stomp på färskpotatis. Mosa den med smält smör, gröna ärtor och salladslök. Jag hade tänkt ha rökt fisk till. Men de hade ingen i vår kvartersbutik, så då fick det bli panerad torsk istället. Funkade det med, en vanlig vardagskväll.

4 portioner

800 g färskpotatis
1 knippe salladslök
50 g smör
3 dl frysta ärtor
Salt och peppar

Gör så här
Skala potatisen och koka den.
Hacka salladslöken fint.
Smält smöret i en kastrull,
tillsätt ärtor och värm upp dem.
Mosa eller hacka ärtorna grovt.
Mosa den varma potatisen lätt
och vänd ihop den med ärtröran och salladslöken.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med rökt eller grillad fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar