Hittade ett opublicerat recept i Utkast. Vill minnas att det var mannen som lagade efter receptet på beställning då det fanns renskav i frysen som hade legat ett tag.
Skav
finns i frysdisken med lite olika namn, renskav, älgskav, viltskav, fjällskav. Tunna, tunna skivor av vilt. Lägg den fryst i stekpannan och fördela vartefter den tinar upp.
Parmesansåsen hittar man i kyldisken i mataffären.
4 portioner
800 g renskav, fryst
1
st röd lök
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
1 st zuccini
1 st röd paprika
2 msk ketjapmanis
1 msk stark chilisås
0,5 dl klippt persilja
120 g bladspenat
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
Tillbehör
kokt ris
färdig parmesansås
kokt ris
färdig parmesansås
Gör så här
Skala och hacka löken.
Skala och riv vitlöksklyftan.
Skala och hacka löken.
Skala och riv vitlöksklyftan.
Skär zucchini och paprika i bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör
och lägg ner fryst renskav, lök och vitlök.
Dra isär skavet med en gaffel vart efter det tinar.
Tillsätt zucchini och paprika och stek på medelvärme.
Krydda med salt och peppar.
Häll på ketjapmanis och chilisås och blanda ner persilja.
Låt steka några minuter och lägg till sist ned spenaten.
Servera rätten som den är med en klicka parmesansås
eller servera med kokt ris, beroende på hur hungrig man är.
och lägg ner fryst renskav, lök och vitlök.
Dra isär skavet med en gaffel vart efter det tinar.
Tillsätt zucchini och paprika och stek på medelvärme.
Krydda med salt och peppar.
Häll på ketjapmanis och chilisås och blanda ner persilja.
Låt steka några minuter och lägg till sist ned spenaten.
Servera rätten som den är med en klicka parmesansås
eller servera med kokt ris, beroende på hur hungrig man är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar