söndag 24 november 2024

Marinerad apelsin med citrusmousse

En perfekt final på en middag! Lätt och luftig med perfekt balans mellan sötma och syra.
Det bästa är att det bara krävs fyra ingredienser!


 4 serveringsglas

3 st apelsiner
1 msk strösocker
2 dl citronkvarg
(jag använde Valios citronkvarg)

1 dl vispgrädde
hyvlad eller hackad vit choklad
(kan uteslutas)

Gör så här
Filéa apelsinerna.
Skär apelsinklyftorna i mindre bitar.
Lägg apelsinbitarna i en skål.
Tillsätt 1 msk strösocker och blanda.
Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
Innan servering lägg citronkvargen i en bunke.
Vispa grädde i en separat skål och vänd ner grädden i kvargen.
Ta fram fyra serveringsglas och lägg apelsinbitar i botten
och toppa med citrusmoussen.
Avsluta med hyvlad/hackad choklad.

2 kommentarer:

  1. Det där lät riktigt gott och fräscht! Passar ju bra i juletider!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! På flera olika sätt, tänker jag. Det är både citrustider och bråda tider.
      Så enkla recept som inte kräver så mycket tid, med råvaror i säsong, tas ju tacksamt emot. Kram Birgitta

      Radera