tisdag 2 december 2025

Kallrökt lax på crostini med picklat äpple

Fortsätter på temat smått och gott till glöggen 
med frasiga crostini med kallrökt lax och picklat äpple.



Färskost, lax och äpple
på en frasig skiva baguette.

Kallrökt lax på crostini med picklat äpple
6 personer

150 g lax, kallrökt
0,75 baguette
1 msk olja
75 g naturell färskost
 
Picklat äpple
1 äpple

3 msk vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk gula senapsfrön
1 krm salt
 
Garnering
smörgåskrasse
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. 
Skär baguetten i 16 skivor. 
Pensla dem med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Rosta skivorna mitt i ugnen i ca 8 min tills de fått fin färg. 
Låt kallna.

Picklat äpple: 
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. 
Blanda dem med vatten, socker, ättika, senapsfrön och salt. 
Låt stå i kylen i ca 1 tim.

Skär laxen i tunna skivor. 
Låt äppeltärningarna rinna av.

Bred färskost på crostinin och lägg på laxen. 
Toppa med picklat äpple och smörgåskrasse. 

 
 

Mer gott plock i advent!
Klicka på länken så öppnar sig fler recept i ett nytt fönster.
  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar