onsdag 15 maj 2013

Stekt lax med potatis och hollandaisås

I dag åt vi lax till middag, som hör till snabbmaten här hemma eftersom det går  så ruskigt snabbt att steka. Panerad fisk i all ära men det kräver ju lite jobb och så drar ju paneringen åt sig en hel del fett vid stekningen, så får jag välja så blir det att steka på några laxfiléer när det ska ätas fisk och det ska gå fort. Visserligen ska potatisen koka men när den väl står på spisen sköter den sig ju själv.
I brist på tid, eller vad jag nu ska skylla på, så blev det hollandaisås gjord på pulver till laxen idag, men vill man kan man ju naturligtvis göra sin egen hollandaisås.

Stekt lax
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör
1 msk olja

Salt
Citronpeppar
Till servering
Kokt potatis
Hollandaisås
Grönsaker
Gör så här
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minuter
Krydda med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar