lördag 25 december 2021

Ris à la malta på färdig risgrynsgröt

Kikar in och bjuder er på ett nytt recept här på bloggen från vårt julbord igår.
Hoppas ni hade en fin, stämningsfull julafton! Här hade jag mina föräldrar på besök. Tyvärr blev grabben sjuk och fick stanna kvar i sin studentlägenhet i Göteborg. Och dottern firar på sitt håll i Åre eftersom hon precis börjat sitt säsongsjobb som snowboardlärare där.

Nu till receptet på klassisk Ris à la malta som jag gjorde färdig risgrynsgröt.


500 g risgrynsgröt - färdiglagad, finns i kyldisken
1,5 dl vispgrädde
1 - 2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 apelsiner 

Gör så här
Vispa grädden hårt tillsammans
med florsocker och vaniljsocker.
Skala apelsinerna och skär
ut klyftorna hinnfria.
Skär apelsinklyftorna i bitar.

Blanda gröt och grädde.
Lägg upp i en skål och garnera med apelsinbitarna.

 Ha en fortsatt fridfull jul! 

 

2 kommentarer: