Krusbärskaka med vit choklad
100 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3-4 dl krusbär
100 g vit choklad
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Låt svalna något
Vispa ägg och socker poröst
Blanda ner det smälta fettet och
mjölet i äggblandningen
Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkakasform
som rymmer 1,5 liter
Om krusbären är stora-dela dem en gång
Hacka chokladen grovt
Lägg krusbär och choklad överst på smeten
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader
i ca 1 timme i stor form ca 40 minuter i mindre formar
Låt kakan vila några minuter i sin form innan
den stjälps upp på ett fat
Jag har gjort receptet med rabarber istället krusbär och det fungerar också bra dock måste man blanda ned dem i smeten för dem sjunker inte som krusbären
SvaraRaderaKul med variation :) Och tack för att du påminde mig om det här receptet, för det börjar ju bli dags att plocka av krusbären nu.
Radera