Saftig sockerkaka
50 g smör
1,25 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Smörj och bröa en form, ca 1,5 l
Smält smöret och häll i mjölken
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
Tillsätt smör och mjölkblandningen
Blanda de torra ingredienserna i egen bunke innan
de tillsätts i smeten
Häll smeten i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i
175 grader i ca 35-40 minuter
Känn efter med sticka så kakan är genomgräddad
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp på fat
Jag gör sockerkaka så sällan, undrar varför, det är ju så himla gott, och enkelt!
SvaraRaderaLäser att ni haft det bra på Santorini, läcker bild där. Visst är det en magisk ö?!
Kram
Inte mycket som slår nybakt sockerkaka :)
RaderaMagisk är absolut rätt ord för att sammanfatta Santorini. Fler bilder kommer inom kort. Kram