tisdag 1 juli 2014

Saftig sockerkaka med smak av vanilj

I veckan ska jag bjuda mor och far, som vaktade hus, katt och fiskar medan vi var bortresta, på middag. Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna.

Saftig sockerkaka

50 g smör
1,25 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här
Smörj och bröa en form, ca 1,5 l
Smält smöret och häll i mjölken
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
Tillsätt smör och mjölkblandningen
Blanda de torra ingredienserna i egen bunke innan
de tillsätts i smeten
Häll smeten i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i 
175 grader i ca 35-40 minuter
Känn efter med sticka så kakan är genomgräddad
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp på fat

2 kommentarer:

  1. Jag gör sockerkaka så sällan, undrar varför, det är ju så himla gott, och enkelt!
    Läser att ni haft det bra på Santorini, läcker bild där. Visst är det en magisk ö?!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte mycket som slår nybakt sockerkaka :)
      Magisk är absolut rätt ord för att sammanfatta Santorini. Fler bilder kommer inom kort. Kram

      Radera