Sonen har bakat tårtor till släkten som kommer i helgen för att fira att han fyllt 17 år. Det blev en favorit, Dajmtårta, en riktig höjdar tårta som går att förbereda flera dagar i förväg, är glutenfri och dessutom försvinnande god.
Själv har jag förberett middagen för 16 personer med att steka kassler, lök och paprika till Kasslerstroganoff. De stekta ingredienserna förvaras sedan i kylen tills det är dags att koka ihop stroganoffen med övriga ingredienser.
Dajmtårta
3 äggulor
1 dl socker
5 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
2 marängbottnar
Gör så här
Vispa samman ägg, socker och vispgrädde riktigt tjockt
Krossa dajmen i en mortel
Lägg en marängbotten i en pajform
Häll hälften av gräddvispet över
Strö hälften av dajmkrosset över
Placera den andra bottnen ovanpå
Häll över resten av grädden och dajmen
Ställ i frysen för att stelna minst en timme
Går att förbereda flera dagar i förväg
Ta fram den ur frysen ca en halv timme
innan den ska ätas
Ser smarrigt ut och diam är min favorit godis
SvaraRaderaDajm är snudd på beroende framkallande :)
Radera