Lördagens middag bestod av fläskfilé och en ananasmangosås som var mild men ändå smakfull.
Fläskfilé med ananasmangosås
4 portioner
600 g putsad fläskfilé
Salt
Peppar
Rapsolja och smör till stekning
Ananasmangosås
1 färsk ananas
1 mango
1 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 msk socker
1 msk vit vinäger
1 finhackad chili
1 tsk salt
2-3 msk maizena + lika mycket vatten
Till servering
Jasminris
Pressgurka
Gör så här
Skala och skär fruktköttet
Blanda alla ingedienser i en kastrull
Låt såsen koka samman
Red såsen med maizena utrört i vatten
Gör så här
Skala och skär fruktköttet
Blanda alla ingedienser i en kastrull
Låt såsen koka samman
Red såsen med maizena utrört i vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar