Den här rätten är perfekt om man har kokt potatis som blivit över i kylen, en burk tonfisk och en lök i skafferiet. Skiva potatis och lök, varva med tonfisk och häll en hollandaisesås över. Antingen gör du en egen hollandaisesås eller så kör du på den enkla och snabba varianten med pulversås på påse.
Tonfisk- och potatisgratäng
4 portioner
12 kokta, skivade potatisar
1 tunt skivad gullök
2 burkar tonfisk
Hollandaisås
Till servering
Riven morot
Citron
Gör så här
Varva den skivade potatisen och löken
med tonfisken i en gratängform
Häll en hollandaisesås över
Häll en hollandaisesås över
Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter
Varva potatis lök och tonfisken, vart tog såsen vägen???
SvaraRaderaLäser man hela blogginlägget så står det "häll en hollandaisesås över". Men för att förtydliga så ska jag genast lägga till den delen av meningen även i receptet.
RaderaTack för att du gjorde mig uppmärksam på detta. /Birgitta
Varvade allt i 2 lager.mkt gott och billigt.
SvaraRaderaVad kul att du gillade receptet :) /Birgitta
RaderaHur mycket Hollandaisås ska det vara i den?
SvaraRaderaOm man använder pulversås så blir 2 påsar lagom, det ger 4 dl sås.
Radera