måndag 11 februari 2013

Tonfisk, potatis och hollandaisesås i en gratäng

Den här rätten är perfekt om man har kokt potatis som blivit över i kylen, en burk tonfisk och en lök i skafferiet. Skiva potatis och lök, varva med tonfisk och häll en hollandaisesås över. Antingen gör du en egen hollandaisesås eller så kör du på den enkla och snabba varianten med pulversås på påse.
 
 
Tonfisk- och potatisgratäng
4 portioner
 
12 kokta, skivade potatisar
1 tunt skivad gullök
2 burkar tonfisk
Hollandaisås
 
Till servering
Riven morot
Citron
 
Gör så här
Varva den skivade potatisen och löken
med tonfisken i en gratängform
Häll en hollandaisesås över
Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter
 
 
 

6 kommentarer:

  1. Varva potatis lök och tonfisken, vart tog såsen vägen???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läser man hela blogginlägget så står det "häll en hollandaisesås över". Men för att förtydliga så ska jag genast lägga till den delen av meningen även i receptet.
      Tack för att du gjorde mig uppmärksam på detta. /Birgitta

      Radera
  2. Varvade allt i 2 lager.mkt gott och billigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade receptet :) /Birgitta

      Radera
  3. Hur mycket Hollandaisås ska det vara i den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man använder pulversås så blir 2 påsar lagom, det ger 4 dl sås.

      Radera