fredag 27 december 2013

Pizzabullar - perfekta att ta med som mellanmål i pulka- och skidbacken

Bra picknicksmat är mat som kan ätas kall och direkt ”ur handen” därför är pizzabullar perfekta att ta med som mellanmål i pulka- och skidbacken. Nu på vintern behöver man kanske också något varmt att dricka, t ex choklad, te, kaffe, saft eller en varm soppa., för att hålla värmen.
 Pizzabullar
24 st
 
Deg
50 g jäst
50 g smör
1 msk flytande honung
4 dl mjölk
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
 
Fyllning
Ca 1 dl chilisås
200 g vitlökssalami
2 dl riven ost
1 ägg
torkad oregano
 
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke
Smält smör, tillsätt mjölk, värm til 37 grader
Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig
Blanda i honung och salt
Tillsätt mjöl och arbeta degen smidig
Låt jäsa övertäckt i 30 min
Ta upp och arbeta degen smidig på mjölat bakbord
Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar i A3-storlek
Bred på ett tunt lager chilisås
Fördela salamin och osten över pizzan
Strö över oregano
Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje
Placera varje bit i en bullform
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över lite oregano
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter

2 kommentarer:

  1. Det är riktigt gott med pizzabullar, borde göra det lite oftare!!
    Ha ett riktigt Gott Nytt År!!

    SvaraRadera