Krämiga bacon- och majsmuffins
12 stycken
225 g bacon
1 liten gullök, fint hackad
5 dl vetemjöl
2 msk socker
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
200 g majskorn, pureade
1,25 dl mjölk
1 ägg, lätt vispat
Gör så här
Smöra muffinsplåten om du använder det,
annars placerar du ut 12 muffinsformar på en plåt
Stek bacon knaprigt
Låt rinna av på hushållspapper
Stek löken gyllenbrun i fettet från baconen
Hacka baconen i mindre bitar och
ställ åt sidan tillsammans med löken
Spara ca 3 msk av baconfettet (eller ersätt med matolja)
Blanda samman mjöl, socker, salt och bakpulver
Vispa samman majs, mjölk, ägg och baconfett i en annan skål
Tillsätt majsblandningen till mjölblandningen
Rör om lätt tills allt precis blandats
Vänd ner bacon och lök i smeten
Fördela smeten i muffinsformarna
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter
Låt svalna i plåten i 10 minuter
Stjälp sedan försiktigt upp på galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar