torsdag 20 mars 2014

Torskrygg med sardellsmör

Dags för lite fisk igen. Det finns ju flera anledningar till att äta fisk ofta, bl a är fiskens omega 3-fettsyror bra för vårt kom-ihåg och så skyddar det våra hjärtan.
 
Torskrygg med sardellsmör
4 portioner

600 g torskrygg
2 msk smör
2 msk olivlja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
Sardellsmör
100g rumsvarmt smör
6 sardellfiléer
0,5 dl hackad dill eller persilja
1 tsk saft från pressad citron
Svartpeppar

Gör så här
Hetta upp smör och olja i en stekpanna
Bryn torskryggen runt om
Salta och peppra
När fisken fått fin stekyta lägg den i en ugnsfast form
Stick in en stektermometer i mitten av fisken
Innertemperaturen ska vara 52 grader
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Får du inte upp innertemperaturen till 52 grader 
kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader
  Blanda alla ingredienser till sardellsmöret
Smaka av med peppar
Servera till fisken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar