måndag 12 maj 2014

Exotisk kycklinggryta med ingefära, soltorkade tomater och mangochutney

Måndag morgon och det känns extra motigt idag. Ska det inte sluta regna snart?? Men, men, det är bara att bita ihop...
Kanske en exotisk kycklinggryta med ingefära, soltorkade tomater och mangochutney kan pigga upp?
 
4 portioner

500 g kycklingfilé, i bitar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk färsk ingefära, riven
6 soltorkade tomater, i bitar 
Persilja, hackad
2 msk mango chutney
2 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppat

Gör så här
Stek kyckling
Krydda med salt och peppar
Tillsätt vitlök, ingefära, tomater, chutney, buljong och grädde
Låt allt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter
Smaka av med ev mer salt och peppar
Strö över persilja

Till servering
Ris och sallad 
 
Mer kyckling med ingefära - Cahewkyckling med ingefära

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar