torsdag 8 maj 2014

Mustig kycklinggryta

Kyckling äter vi säkert minst en gång i veckan här hemma. Tyvärr oftare än fisk kan jag tycka och kan inte förstå varför, eftersom fisk går så mycket fortare att tillaga, men så är det iaf. För en tid sedan hade jag kyckling som tema under en hel vecka.Tre olika kycklingrecept levererades varje dag under en och samma vecka.  Så behöver du kycklinginspiration är det bara att klicka HÄR, då hittar du hela den veckans kycklingrecept.
Mustig kycklinggryta
4 portioner

4 kycklingfiléer
1 pkt bacon (140 g)
ca 10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk timjan
0,5 tsk basilika
Salt
Peppar

Till servering
 
 Potatis och sallad


Gör så här
Skär baconet i bitar
Stek det i en panna
Låt det rinna av på hushållspapper
Skär purjolöken i skivor
Skär kycklingfiléerna på längden
Stek dem i smör
Krydda med salt och peppar
Lägg i purjolöken och låt fräsa med en stund
Häll i grädde, kycklingfond och balsamvinäger
Pressa i vitlök
Krydda med timjan och basilika
Låt såsen koka ihop och lägg i baconet igen
Smaka ev av med mer salt och kryddor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar