Mustig kycklinggryta
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon (140 g)
ca 10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk timjan
0,5 tsk basilika
Salt
Peppar
Till servering
Potatis och sallad
Gör så här
Skär baconet i bitar
Stek det i en panna
Låt det rinna av på hushållspapper
Skär purjolöken i skivor
Skär kycklingfiléerna på längden
Stek dem i smör
Krydda med salt och peppar
Lägg i purjolöken och låt fräsa med en stund
Häll i grädde, kycklingfond och balsamvinäger
Pressa i vitlök
Krydda med timjan och basilika
Låt såsen koka ihop och lägg i baconet igen
Smaka ev av med mer salt och kryddor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar