onsdag 13 augusti 2014

Socker- och glutenfria blåbärsmuffins till fikat

Vi svenskar är ju väldigt förtjusta i att fika, antagligen för att vi tycker att fika är en OK anledning för att ta en välförtjänt paus, men om man inte tål allt och ändå vill ha en god fika är det svårare. Anne Axelsson har erfarenhet av matallergier och har gett ut två böcker med recept på fika utan ägg och mjölk, böcker som kan vara bra att ha hemma om det visar sig att någon man vill bjuda på fika inte tål allt. Många är också känsliga för gluten och även där finns det bra bakböcker att välja på, t ex boken Glutenfritt är gott. Man ska ju inte behöva sitta och titta på när andra fikar bara för att man är allergisk.


  Socker- och glutenfria blåbärsmuffins
6 stora eller 12 mindre

3 dl mandelmjöl
3 ägg
1 mogen banan
1 nypa salt
1,5 dl dadlar utan kärna
1 dl vatten
1,5 dl blåbär

Gör så här
Mixa alla ingredienser (utom blåbären) till en jämn smet
Blanda i blåbären
Fördela smeten i muffinsformar 
Grädda i 175 grader i 15-17 minuter
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar