onsdag 8 oktober 2014

Japanskt till middag

Undrar om den här rätten kan klassas som japansk husmanskost, eller om den är rejält försvenskad? God var den iaf :) med det karamelliserade fläsket. Mums!

 
Hoisinfläsk med syrlig sallad och ris
4 portioner

ca 500 g rimmat sidfläsk
2 dl hoisinsås
1 tsk sambal oelek
2 klyftor vitlök
2 stjärnanis
1 tsk nymalen svartpeppar
Olja till stekning
300 g spetskål
0,5 gurka
30 g färsk ingefära
0,5 msk risvinäger
1 msk mirin
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk japansk soja
Salt

Till servering
Kokt jasminris

Gör så här
Skär bort större delen av fettkappan från fläsket och skär resten i skivor
Hacka vitlöken grovt
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs stjärnanis och fläsk tills fläsket börjar få färg på båda sidor
Tillsätt vitlöken när du vänt fläsket en gång
Häll på hoisinsås, sambal oelek och svartpeppar
Låt koka samman hastigt tills såsen karamelliserat sig runt fläsket
Smaka av med salt
Strimla kålen fint
Kärna ur gurkan och strimla den fint
Riv ingefäran och pressa ut saften i en skål
Blanda ner risvinäger, mirin, citronsaft och soja
Sväng runt grönsakerna med dressingen
Servera med hoisinfläsket och ris



2 kommentarer:

  1. Vad smarrigt det låter.
    Har nog aldrig lagat någon japansk middag nån gång . Kanske skulle bjuda familjen på detta.
    Kam Erika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag :) Fläsket blev jättegott och jag funderar på att försöka göra samma sås/glaze till revben och grilla. Kram

      Radera