måndag 26 januari 2015

Fisksoppa med red curry och kokosmjölk

Startar upp veckan med en het fisksoppa med en massa gott i, bl a red curry, champinjoner och paprika, men var försiktig med currypastan. Jag smaksatte fisksoppan efter orginalreceptet med 2 msk red curry, men jag vet inte om min currypasta från Thailand var starkare än den receptmakaren tänkt sig, för hugaligen vad starkt det blev. Fick späda med det dubbla av kokosmjölken och dessutom mildra hettan med en STOR klick crème fraiche på tallriken. Så mitt tips är, prova dig fram med currypastan! 

Fisksoppa med red curry och kokosmjölk
4 portioner

400 g vit fisk, i kuber
2 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
ca 100 g champinjoner
Red curry pasta
1 fiskbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
Saften av en halv citron
1 tsk salt
Peppar

Gör så här
Skala och hacka schalottenlök och vitlök
Fräs dem i lite olja i en gryta tillsammans med currypasta
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar
Dela champinjonerna i kvartar
Blanda ner med löken och låt fräsa ytterligare några minuter
Häll i kokosmjölk, vatten, buljongtärning, citronsaft och salt
Låt småkoka några minuter
Smaka av med ev mer currypasta, salt och peppar
När soppan fått rätt smak läggs fiskbitarna i
Låt sjuda i ca 3-5 minuter
Servera gärna med en klick crème fraiche på tallriken

2 kommentarer:

  1. Vad gott det låter, tack för tipset. :-)
    /Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tycker det, och att du berättar det ☺

      Radera