Ingen direkt hemlighet att vi gillar thaimat här hemma :) det har ju blivit ett och annat thairecept här på bloggen. Favoritreceptet är jordnötsgryta med banan och kyckling.
Det receptet hittar du HÄR
I helgen provade vi ytterligare en currypasta vi köpte med hem från Thailand, nämligen Massaman curry, och lagade en Massaman -gai - en kycklinggryta med potatis.
Massaman-gai - kycklinggryta med potatis
2 burkar kokosmjölk
ca 700 g kyckling, tärnad
2-3 potatisar, skalade och tärnade
1 dl jordnötter
3 msk masaman currypasta
3 msk fisksås
1 msk tamarindjuice
1 msk socker
Till servering
Jasminris
Gör så här
Börja med att förkoka den tärnade potatisen, så ca 5 minuter koktid återstår
Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull samtidigt som du rör ner currypastan
Börja med att förkoka den tärnade potatisen, så ca 5 minuter koktid återstår
Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull samtidigt som du rör ner currypastan
Se till att den blandar sig väl med kokosmjölken, låt koka en stund tills den tjocknar.
Tillsätt kyckling, potatis, lök och jordnötter
Låt allt sjuda i ca 10-15 minuter,tills kycklingen är klar
Rör ner potatisen som får koka tillsammans 5 minuter
Tillsätt fisksås, tamarindjuice och socker
Tillsätt kyckling, potatis, lök och jordnötter
Låt allt sjuda i ca 10-15 minuter,tills kycklingen är klar
Rör ner potatisen som får koka tillsammans 5 minuter
Tillsätt fisksås, tamarindjuice och socker
Tänk att vi också bloggade om thailändsk mat idag. Eller hur thailändskt det är på riktigt vill vi inte sia om men gott var det i alla fall! ;)
SvaraRaderaKram på dig!
Min erfarenhet är iaf att deras currypastor är betydligt starkare än våra mesiga pastor vi kan köpa i affären. Thailändska eller inte så kommer jag iaf laga era thaiköttbullar här hemma nästa vecka, lät ju riktigt gott med jordnötssås till! Kramar!
Radera