tisdag 3 mars 2015

Massaman-gai - kycklinggryta med potatis

Ingen direkt hemlighet att vi gillar thaimat här hemma :) det har ju blivit ett och annat thairecept här på bloggen. Favoritreceptet är jordnötsgryta med banan och kyckling.

Det receptet hittar du HÄR

I helgen provade vi ytterligare en currypasta vi köpte med hem från Thailand, nämligen Massaman curry, och lagade en Massaman -gai - en kycklinggryta med potatis.



Massaman-gai - kycklinggryta med potatis

2 burkar kokosmjölk
ca 700 g kyckling, tärnad
2-3 potatisar, skalade och tärnade
1 dl jordnötter
3 msk masaman currypasta
3 msk fisksås
1 msk tamarindjuice
1 msk socker

Till servering
Jasminris


Gör så här
Börja med att förkoka den tärnade potatisen, så ca 5 minuter koktid återstår
Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull samtidigt som du rör ner currypastan
Se till att den blandar sig väl med kokosmjölken, låt koka en stund tills den tjocknar.
Tillsätt kyckling, potatis, lök och jordnötter
 Låt allt sjuda i ca 10-15 minuter,tills kycklingen är klar
 Rör ner potatisen som får koka tillsammans 5 minuter
Tillsätt fisksås, tamarindjuice och socker
Rör om och låt sjuda i ytterligare någon minut


Härliga smaker från Thailand



2 kommentarer:

  1. Tänk att vi också bloggade om thailändsk mat idag. Eller hur thailändskt det är på riktigt vill vi inte sia om men gott var det i alla fall! ;)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min erfarenhet är iaf att deras currypastor är betydligt starkare än våra mesiga pastor vi kan köpa i affären. Thailändska eller inte så kommer jag iaf laga era thaiköttbullar här hemma nästa vecka, lät ju riktigt gott med jordnötssås till! Kramar!

      Radera