söndag 15 november 2015

Filopaj med bladgrönt

Hittade bilagan Gröna köket i tidningsstället i affären, 
som visade sig ha en hel del intressanta vegetariska recept
och testade ett recept igår till lunch - filopaj med spenat, ruccola och ricotta. 
Smakade alla tiders!


Filopaj med bladgrönt
8 portioner

4 filodegsark
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
150 g bladspenat
150 g ruccola
5 ägg
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
250 g ricotta
1,5 tsk salt
Dekoration
70 g dill

Gör så här
Tina filodegsarken och lägg omlott i en pajform,
låt gärna kanterna hänga över formens kanter
Använd hälften av olivoljan och pensla mellan varje ark
Finhacka löken och stek den blank i resterande olivolja
Lägg spenat, ruccola och lök i den filodegsklädda formen
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde
tillsätt ricottan och saltet och vispa till en jämn smet
Häll smeten i formen
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter
Dekorera pajen med hackad dill


Gårdagskvällen spenderades med familjen.
Vi var på bio och såg The Martian, 
filmen om astronauten som blir lämnad ensam kvar på mars.
Klart sevärd. 
Efter bion åt vi grillmix med 10 små rätter på Meze bar och kök.
Mycket god mat från Mellanöstern i trevlig miljö.



Nu ska mannen och jag ge oss iväg på en liten utflykt till marmorbruket i Kolmården. Strosa i en den vackra miljön vid bruket med utsikt över Bråviken.

Skön söndag!

1 kommentar: