onsdag 18 november 2015

Viltfärsbiffar i pitabröd med picklade grönsaker och tzatziki

I vår familj är vi rätt förtjusta i plockmat. När det finns lite av varje att välja på och var och en kan ta vad den gillar och vill ha. Wraps är ett exempel på vad vi ofta äter och fyller med det vi gillar, t ex vegetariska bönbiffar eller currywraps
men pitabröd går också fint att fylla. I helgen satte vi viltsmak på pitabröden. 
Smakade riktigt bra tillsammans med picklade grönsaker och tzatziki. 
Vill man dock inte ha viltsmak går färsen att byta ut mot nötfärs. 

Viltfärsbiffar
4 portioner

600 g viltfärs, t ex älg, hjort, vildsvin
2 små gul lök
4 vitlöksklyftor
Olja till stekning
Salt
Peppar

Gör så här
Finhacka löken
Fräs den mjuk i lite olja
Låt svalna
Rör försiktigt ihop löken med färsen
Salta och peppra efter smak
Forma färsen till avlånga biffar
Stek biffarna i olja tills köttet har fått fin färg
Sänk värmen och stek dem klara, ca 10 minuter


Picklade grönsaker 
1 sats

200 g rättika
2 morötter
0,5 dl risvinäger
1 dl socker
0,5 dl vatten
1 msk ättika, 24%

Gör så här
Skala rättika och morötter
Skiva sedan tunt, tex med mandolin
Lägg i en burk med lock
Rör ihop övriga ingredienser
Rör tills sockret har löst sig
Häll sedan lagen över grönsakerna i burken
Stäng locket och låt stå svalt i minst 12 timmar

Till servering
Tzatziki
Pitabröd
Ruccola el annan sallad
Gurka 
Tomat
Majs

3 kommentarer:

  1. Så har det alltid varit hos oss också. Dottern har inte gillat sås tex mm så att blanda maten var otänkbart innan. Nu har hon dock ändrat sig så vi blandar friskt. Det ser gott ut. Tsatsiki är en favorit. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Så gott det låter. Säg, den där skålen med tzatziki - hur ser den ut i sin helhet? Märke, serie? Den verkar så ofantligt fin och färggrann.
    Ha en fin slutvecka, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den fin! Det är en souvenir från vår resa till Santorini och har varit med i flera inlägg här i vrån, bl a här: http://minlillakokvra.blogspot.se/2014/07/14-dagar-semester-pa-vackra-grekiska-on.html
      och här: http://minlillakokvra.blogspot.se/2014/08/alkoholfri-lemonad-och-nyttiga-snacks.html
      Önskar er med ett fint slut på veckan. De säger det ska komma snö, huvaligen...
      Kramar!

      Radera