fredag 1 januari 2016

Nyårsafton 2015


Det blev en trevlig dag igår med en hel del pyssel i köket 
som resulterade i en trerättersmiddag som fick avsluta 2015.


     







Vi åt fransk laxröra 
till förrätt 










och vi vågade oss på att laga anka med apelsinsås till huvudrätt. Vilket ingen av oss här hemma har ätit tidigare. 

Gick hem hos vissa, men inte hos alla...
Har en viss smak av vilt som kanske inte uppskattas av alla.



Ofta rekommenderas 
Pinot Noir till anka.
Jag valde Labouré - Roi Bourgogne, nr 5475





men det som vi tyckte passade bäst 
var ett vin jag fick fram när jag använde Systembolagets "Vad passar till?", där man kan skapa en egen maträtt genom att välja råvara, tillagning och tillbehör och sedan få förslag på passande dryck, 
ett Rioja, som egentligen rekommenderas till lamm och nöt, men som alltså enligt vårt tycke och smak passade bäst av dessa två viner till vår anka. Beronia, nr 12126.









Till efterrätt hade jag gjort en ganachetårta med karamelliserade popcorn som vi åt med vaniljglass till.



Är ni nyfikna på recepten så får ni ge er till tåls, de kommer att dyka upp här i bloggen så småningom, för idag hasas det omkring här hemma i mysdress och raggsockor och det går inte i många knop. Det nya året känns inte lika självklart att starta upp som igår ;) men det har nog ordnat till sig till imorgon :)
Då, då ska jag ta tag i det nya året...


Ha det bäst!

1 kommentar:

  1. Så fint du hade gjort det till nyår. Här var det också lugnt tempo igår. Idag känns det lite piggare. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera