torsdag 27 april 2017

Laxbiffar med sojasås

Brukar du dra dig för att laga fisk till middag? 
Det gjorde jag förr men räknar numera fisk som snabbmat.
De här laxbiffarna med sojasås är verkligen perfekt vardagsmat när man vill ha middagen snabbt överstökad men ändå äta något utöver det vanliga.
Biffarna var supergoda att doppa i sojasåsen :)

Laxbiffar med sojasås
4 portioner

600 g lax
ca 1 tsk malen ingefära
ca 1 tsk salt
3 msk potatismöl
1 ägg
Smör och olja till stekning

Sojasås
0,5 dl japansk soja
1 lime, saften
2 msk råsocker

Till servering
Jasminris
Inlagd ingefära
Lime
Wasabi & sesame - krydda

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen 
Rör om ordentligt tills sockret "smält"
Skär laxen i små, små tärningar och 
blanda med övriga ingredienser
Hetta upp en stekpanna med smör och olja 
Klicka ut matskedsstora klickar av laxsmeten
Stek på ena sidan, platta till och vänd på biffarna
Stek några minuter på varje sida på medelvärme
Servera direkt tillsammans med sojasås, ris och inlagd ingefära 
Strössla över lite wasabi & sesame-krydda

Smaklig spis!


                                                                                Recept från mat.såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar