fredag 27 oktober 2017

Hemgjord gräddig päronglass (utan glassmaskin) med hemgjord chokladsås till


Det blev dåligt med äpplen i år men päron har vi fått en del. 


Jag bakade en päronkaka för inte så länge sedan 


och förra helgen blev det hemgjord glass med päron i, 
utan glassmaskin.


Hemgjord päronglass med chokladsås
ca 1 liter

5 mindre päron
0,5 dl x 2  strösocker
3 äggulor
5 dl vispgrädde

Chokladsås
1 msk smör
1,5 msk kakao
3 msk strösocker
4 tsk ljussirap
1,25 dl vispgrädde

Gör så här
Skala, kärna ur och skär päronen i småbitar
Koka upp päronen i en kastrull med 0,5 dl strösocker så de blir mjuka
Mixa till en slät puré och låt kallna
Vill du ha en piggelingrön färg på glassen tillsätter 
du ett par droppar grön hushållsfärg till päronpurén
Vispa 0,5 dl strösocker och äggulor pösigt i en bunke
Vispa grädden fluffigt i en annan bunke
Rör försiktigt ner äggblandningen i grädden
Häll lite av päronpurén i botten på en form, ca 1,5 liter,
klädd med bakplåtspapper om man vill lyfta ur hela glassen vid servering
Häll all glassmet i formen 
Häll över resten av päronblandningen och 
rör om försiktigt så smeten blir marmorerad
Ställ glassen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst
Smält smöret till chokladsåsen i en kastrull
Tillsätt kakao och vispa
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme i ca 5 minuter
Låt såsen svalna


Ringla såsen över glassen vid servering och 
dekorera med rostade kokosflakes.


Mer hemgjord glass utan glassmaskin hittar ni bakom länkarna!
Och den goda kardemummaglassen med varm rabarbersoppa till hittar man här!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar