En arbetskamrat brukar tydligen göra sina egna chicken nuggets, så det tyckte sonen att vi också skulle testa.
Sagt och gjort, igår blev det hemgjorda friterade chicken nuggets med asiatiskt pankoströbröd. För det hade arbetskamraten sagt att han brukade använda :)
Jag googlade lite olika recept och kom fram till följande:
Hemgjorda chicken nuggets med currydipp
4 portioner
600 g kycklingfilé
3 dl pankoströbröd
2 ägg
2 dl vetemjöl
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Frityrolja
Currydipp
1 msk gul curry
1 syrligt äpple
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
Salt och svartpeppar
Gör så här
För att vara säker på att kycklingen skulle bli tillagad helt igenom
tillagade jag kycklingfiléerna först i ugn
Jag använde en termometer och tillagade filéerna i 200 grader
tills de kom upp i 70 grader i innertemperatur
och lät sedan filéerna svalna innan jag skar upp dem i jämnstora bitar,
ganska små och tunna
Förbered för panering; en tallrik med vetemjöl, en med uppvispat ägg och
en med pankoströbröd blandat med ca 1 tsk salt, ca 3 krm svartpeppar och
ca 1 tsk paprikapulver
Tärna äpplet i små tärningar
Fräs sedan äpplet i en klick smör i en kastrull tillsammans med curryn
När äpplet är fräst och svalnat, blanda med majonnäs och creme fraiche
Smaka av med salt och peppar
Salta och peppra kycklingbitarna
Panera kycklingen först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbrödet, lägg åt sidan
Hetta upp frityrolja till 180 grader, förslagsvis i en fritös
Fritera i omgångar, temperaturen på oljan ska inte sjunka
Eftersom kycklingen redan är tillagad behövs bara ett par minuter i fritösen,
tills nuggetsen fått fin gyllenbrun färg
Lägg sedan nuggetsen på ett fat med papper så oljan rinner av
Servera dina hemgjorda chicken nuggets med den goda currydippen
Ät och njut!
Ät och njut!
Oj, ingen återvändo nu - min son kommer kräva att jag testar, han älskar chicken nuggets!
SvaraRaderaJa, vad gör vi inte för våra söner :)
Radera