Renskav med ädelost och ugnsbakad fänkål
4 portioner
2 pkt fryst renskav, à 240 g
2 fänkålsstånd, à 200 g
500 g potatis
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
100 g ädelost
1 knippe bladpersilja
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Ansa och skär fänkålen i klyftor
Skrubba och skär potatisen i klyftor
Lägg fänkål och potatis på en plåt med bakplåtspapper
Ringla över olja och krydda med 1 tsk salt
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter
Stek skavet direkt från frysen i en het panna tills
det tinat och fått fin färg
Skala och hacka löken
Låt löken steka med skavet i ca 2 minuter
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar
Häll grädden i pannan och smula i det mesta av ädelosten
Låt sjuda i 2-3 minuter
Strimla persilja och blanda ner i pannan
Smula resten av ädelosten över skavet och
servera med fänkål och potatis
Smaklig spis!
Renskav har jag ätit för många år sedan hos min farfar som bodde högre upp i landet. Har faktiskt inte ätit det sedan dess. Men det var gott. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaDå tycker jag det är dags igen :) Gillar du inte ädelost kan du göra en renskavsgryta istället. Stek renskav med lök och tillsätt creme fraiche, några droppar soja och en klick svartvinbärsgelé. Salta och peppra. Klart!
Radera