Välkommen!

Välkommen!

lördag 3 mars 2018

Dags att hjälpa våren på traven


Idag rensar jag i skåp och garderober och sorterar ut det som ska slängas, säljas och skänkas. För att slippa röja och rensa när det är som skönast ute och man bara vill sitta och njuta av vårsolens strålar är det lika bra att få det överstökat och börja nu. Och idag tittar ju faktiskt solen fram. Fantastiskt!
Nästa helg planerar jag att börja tvätta fönster och sätta upp vårgardiner.
Ett tips när du tvättar fönster, för att få glaset riktigt klart utan flammighet eller ränder, är att blanda i en skvätt diskmedel och 0,5 dl ättika i 5 l ljummet vatten och att använda en fönsterraka med nytt gummiblad.
När vårsolen börjar titta fram känns det så befriande att få röja och rensa
Ut med det mörka och tunga och in med det ljusa och pastelliga istället.
Jag har tidigare skrivit om fengshui och att rensa i röran i bloggen Studio Livskraft men under vinterhalvåret känns det inte lika aktuellt med att just rensa, 
utan det är nu till våren man vill slänga ut det gamla och få in nytt och fräscht. 
Jag tycker inte det är så viktigt att följa inredningstrenderna utan det viktiga för mig är att inreda så jag trivs. 
Man trivs helt enkelt bäst om inredningen speglar ens personlighet.


Så här inför våren när man fylls av ny energi känns det som läge att starta upp nya projekt också. Årets projekt blir att renovera vårt badrum. Det har 20 år på nacken och behöver verkligen fräschas upp.
Marockanskt klinkers på golvet vill jag ha och matchande kakel på väggarna. 
Badkaret ska bytas ut mot en duschhörna.
Ett liknande skåp som vi har på den 30 cm smala väggen vid fönstret blir svårt att hitta så det har jag tänkt spara och måla om. Likaså är jag nöjd med vår spegel över handfatet, så även den ska sparas och målas om. Däremot blir det ett nytt badrumsskåp, eller någon annan slag förvaring, på väggen vid spegeln. 
Har ni några tips på bra inredningsbloggar? Behöver lite inspiration :)

Näpp, dags att fortsätta rensa i röran :) Ha en fortsatt fin helg!

4 kommentarer:

 1. Rensa i röran. Den boken ligger mig varmt om hjärtat. Klokt att ta tag i det nu innan våren är här. Så kul med nytt fint i badrummet. Visa gärna sedan när det är klart. Blev nyfiken. Ha en härlig dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer alldeles säkert bli något inlägg om badrummet framöver. Just nu är det ännu i planeringsstadiet och jag vet inte riktigt hur lång startsträckan är. Men min plan är iaf att renoveringen ska påbörjas under våren.
   Fin dag till dig med. Kram

   Radera
 2. Låter snyggt med marockanskt kakel till golvet!

  Ha en fortsatt fin söndag!

  Kram Jenny

  SvaraRadera