Mums, det här var riktigt gott!
Honungsbakad lax med mycket kryddor för extra hetta
med kokt pressad potatis och mangorajasås till.
Honung- och vitlöksbakad lax i ugn
4 portioner
700 g lax, hel sida eller portionsbitar
125 g flytande honung
4 vitlöksklyftor, pressade
1 dl dijonsenap
0,5 citron, saften
1 msk rapsolja
0,25 tsk chiliflakes
0,25 tsk cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Garnering
Garnering
Persilja och citron
Tillbehör
Tillbehör
Kokt pressad potatis
Sallad
Gör så här
Blanda honung, senap, citronsaft, olja,
paprikapulver, chiliflakes, cayennepeppar
och en nypa salt
Lägg laxen i en långpanna och salta
Bred honung- och senapsröran jämnt över laxen
Salta och peppra
Baka mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt
när man känner med en gaffel
Om den behöver få mer färg så flyta upp den
en fals i ugnen och öka värmen till grill
Garnera med persilja och
servera med pressad potatis och mangorajasås
Sallad
Gör så här
Blanda honung, senap, citronsaft, olja,
paprikapulver, chiliflakes, cayennepeppar
och en nypa salt
Lägg laxen i en långpanna och salta
Bred honung- och senapsröran jämnt över laxen
Salta och peppra
Baka mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt
när man känner med en gaffel
Om den behöver få mer färg så flyta upp den
en fals i ugnen och öka värmen till grill
Garnera med persilja och
servera med pressad potatis och mangorajasås
Det verkar riktigt gott:)
SvaraRaderaKram milla