Den här rotfruktsgratängen måste ni bara prova! Den blev såå god. Jag ville till och med göra en större sats innan jag ens hade ätit klart :)
Ett perfekt vegetariskt alternativ på julbordet. Eller som middag med ett gott bröd till, vilken dag som helst. Det är trevligt att få den serverad i en egen liten form men självklart går den att göra i en stor gratängform istället.
Rotfruktsgratäng med grönkål och västerbottensost
6 bufféportioner
100 g morot
100 g palsternacka
100 g sötpotatis
30 g grönkål
1 liten gul lök
2 dl vispgrädde
1 msk senap
2 dl riven västerbottensost
1 msk finhackad färsk timjan
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Skala och riv rotfrukterna grovt
Finhacka grönkålsbladen och löken
Rör ihop senap, grädde, timjan, salt och peppar
Vänd ner grönsakerna och hälften av osten
Fördela i sex smorda miniugnsformar
Strö över resten av osten
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter
Garnera med timjan
6 bufféportioner
100 g morot
100 g palsternacka
100 g sötpotatis
30 g grönkål
1 liten gul lök
2 dl vispgrädde
1 msk senap
2 dl riven västerbottensost
1 msk finhackad färsk timjan
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Skala och riv rotfrukterna grovt
Finhacka grönkålsbladen och löken
Rör ihop senap, grädde, timjan, salt och peppar
Vänd ner grönsakerna och hälften av osten
Fördela i sex smorda miniugnsformar
Strö över resten av osten
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter
Garnera med timjan
Recept på hembakt bröd hittar du HÄR
Låter smarrigt! Jag gör en vegetarisk Janssons frestelse, med potatis, svarta oliver och kapris och den brukar vara mest poppis av allt:)!
SvaraRaderaTänkte testa ett recept på vegetarisk Jansson imorgon med syltlök. Tyckte det lät spännande.
Radera