fredag 15 februari 2019

Kycklinggratäng med basilika och skånsk senap

Basilika är en favoritkrydda. Doftar så gott och smakar särskilt bra ihop med tomat. Men jag har upptäckt att den också passar med grovkornig skånsk senap.



Kycklinggratäng med basilika, skånsk senap och tomat

4 st kycklingfiléer
2 st tomater
1 kruka basilika
3 msk grovkornig skånsk senap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Till servering
Potatis
Sallad

Gör så här
Dela kycklingfiléerna på längden, så en filé blir två tunna filéer
Stek i smör så de får en fin yta
Salta något
Skiva tomaterna tunt
Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna
Repa av basilikablad och hacka
Strö sedan basilikan över tomaterna
Rör ut senapen i grädden och press i vitlöken
Blanda i crème fraiche, salt och peppar
Häll röran i formen och strö över ost
Gratinera i 200 grader i 20-25 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar