Som barn hatade jag verkligen torsk med persiljesås. Idag är det en favorit :)
Smörstekt torskrygg
4 portioner
600 g torskrygg
Smör
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Smält en rejäl klick smör i en stekpanna
Bryn torskryggen runt om
Salta och peppra
När fisken fått fin stekyta, stick in en stektermometer i mitten av fisken,
innertemperaturen ska vara 56 grader
innertemperaturen ska vara 56 grader
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Får du inte upp innertemperaturen till 56 grader kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader
Persiljesås
4 portioner
50 g smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad persilja
1 dl hackad persilja
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Smält smöret i en kastrull
Vispa ut mjölet i smöret
Häll i mjölken i omgångar och vispa hela tiden
Låt koka upp och koka på svag värme 3-5 min
Smaka av med salt och peppar
Blanda ner persiljan i såsen
Servera med kokt potatis och rivna morötter.
Smaklig spis!
Servera med kokt potatis och rivna morötter.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar