tisdag 12 februari 2019

Smörstekt torskrygg med persiljesås

Som barn hatade jag verkligen torsk med persiljesås. Idag är det en favorit :) 


Smörstekt torskrygg
 4 portioner

600 g torskrygg
Smör
1 msk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här
Smält en rejäl klick smör i en stekpanna
Bryn torskryggen runt om
Salta och peppra
När fisken fått fin stekyta, stick in en stektermometer i mitten av fisken, 
innertemperaturen ska vara 56 grader
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Får du inte upp innertemperaturen till 56 grader 
kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader


Persiljesås
4 portioner

50 g smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad persilja

Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Vispa ut mjölet i smöret
Häll i mjölken i omgångar och vispa hela tiden
Låt koka upp och koka på svag värme 3-5 min
Smaka av med salt och peppar
Blanda ner persiljan i såsen

Servera med kokt potatis och rivna morötter.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar