lördag 6 april 2019

Kycklinggratäng med röd pesto

Den här gratängen blev riktigt god! Receptet kommer från Elina och Mickes mat, undantaget röd pesto och västerbottensost. Elina och Micke använde paprikapesto i sitt recept men när jag inte hittade det på varken Ica eller Coop så blev det röd pesto istället. Och riven västerbottensost hade jag sedan tidigare i frysen, därför blev det det istället för parmesan. Tror inte de små detaljerna gjorde någon större skillnad, för, som sagt, gratängen blev riktigt god. Testa, vet ja'!


Kycklinggratäng med röd pesto
4 portioner

600 g kycklingfilé
1 pkt bacon
2 dl crème fraiche
2,5 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 burk (130 g) röd pesto
1-2 dl riven västerbottensost
Salt
Peppar

Gör så här
Skär kycklingen och bacon i mindre bitar
Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen i omgångar
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form
Salt och peppra
Fräs baconen i någon minut i pannan och 
fördela över kycklingen
Blanda crème fraiche, grädde och pesto i en kastrull och koka upp
Smaka av med salt och peppar
Häll såsen över kycklingen i ugnsformen och strö över västerbottensost
Gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg
Server gratängen med ris, pasta eller potatis och en sallad

2 kommentarer:

  1. Kycklinggratäng det var ett bra tips ska göra det inom snar framtid tack för tipset:)

    SvaraRadera