Den här gratängen blev riktigt god! Receptet kommer från Elina och Mickes mat, undantaget röd pesto och västerbottensost. Elina och Micke använde paprikapesto i sitt recept men när jag inte hittade det på varken Ica eller Coop så blev det röd pesto istället. Och riven västerbottensost hade jag sedan tidigare i frysen, därför blev det det istället för parmesan. Tror inte de små detaljerna gjorde någon större skillnad, för, som sagt, gratängen blev riktigt god. Testa, vet ja'!
Kycklinggratäng med röd pesto
4 portioner
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 pkt bacon
2 dl crème fraiche
2,5 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 burk (130 g) röd pesto
1-2 dl riven västerbottensost
1 pkt bacon
2 dl crème fraiche
2,5 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 burk (130 g) röd pesto
1-2 dl riven västerbottensost
Salt
Peppar
Gör så här
Skär
kycklingen och bacon i mindre bitar
Hetta upp en panna med olja och
bryn kycklingen i omgångar
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form
Salt och peppra
Fräs baconen i någon minut i pannan och
fördela över kycklingen
Blanda crème fraiche, grädde och pesto i en kastrull
och koka upp
Smaka av med salt och peppar
Häll såsen över kycklingen i
ugnsformen och strö över västerbottensost
Gratinera i 225 grader i ca 20-25
minuter, tills gratängen fått fin färg
Server gratängen med ris, pasta eller potatis och en sallad
Server gratängen med ris, pasta eller potatis och en sallad
Kycklinggratäng det var ett bra tips ska göra det inom snar framtid tack för tipset:)
SvaraRaderaGott och enkelt :)
Radera