lördag 24 augusti 2019

Ravioli i syrlig citron- och honungssås


Äntligen har jag hittat en kokbok som har fler än två-tre recept som passar att laga till vardags. Alltså en kokbok med recept som inte är så tidskrävande eller innehåller recept med för många och krångliga ingredienser.
Jag talar om Jessica Frejs
kokbok Supergott och supersnabbt.  
Inte hennes senaste kokbok kanske men recepten funkar för mig :)
Första receptet ut blir ravioli i syrlig citron- och honungssås med basilika.
Precis så supergott och supersnabbt som Jessica lovar :)

4 port

500 g färsk ravioli, ricotta och spenat
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 tsk honung
½ msk ljus soja
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 krm nymalen svartpeppar
1 citron saft och zest
65 g rucola
1 kruka basilika
1–2 dl riven parmesanost

Gör så här
Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen
Ta fram en kastrull och vispa ner crème fraiche, vatten, honung, soja, fond, svartpeppar och citronzest
Låt det koka upp
Ta av från värmen och pressa i saften från citronen
Rör om och smaka av
Lägg rucolan, basilikabladen och den nykokta raviolin i såsen
Rör o försiktigt så att raviolin inte går sönder
Strö över parmesan och dra några varv med pepparkvarnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar