Ett gott tillbehör eller ersättare för en köttbit. Här har jag fyllt en stor Portabello men det går även att fylla mindre champinjoner och servera på t ex en buffé.
Fyllda svamphattar
4-8 stycken
4-8 st champinjoner
2 skivor vitt bröd
(två dagar gammalt)
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
25 g smör
salt
peppar
1 dl parmesanost
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
25 g smör
salt
peppar
1 dl parmesanost
Gör så här
Separera försiktigt skaften från hattarna
och hacka dem.
Lägg svamphattarna i en smord ugnsform.
Salta och peppra.
Blanda svamphacket med det smulade formbrödet
och pressad vitlök.
Stek blandningen gyllene i smör.
Smaka
av med salt och peppar
och blanda i hackad persilja.
Fyll hattarna med röran
och strö slutligen riven parmesanost över.
Ugnsbaka i 175 grader i ca 10-20 minuter.
På tallriken:
potatisterrin från frysdisken,
oxfilé stekt till innertemperatur 55 grader för att sedan vila till 60 grader,
rödvinssås på flaska från kyldisken
och så en fylld svamphatt.
Trevlig helg!
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar