söndag 28 juni 2020

Enkel hemgjord glass med grädde och jordgubbar

Sommaren är igång ( älskar't! ) och självplocket är igång ( hur nice!?)


Så jag tänkte damma av ett gammalt recept här på bloggen på enkel hemgjord glass.
Ett busenkelt recept. Bara vispa ihop. Sen in i frysen. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras. 
Annars är smeten god att äta som den är... ;) 

Har ni varit på någon självplock och plockat några jordgubbar?


 
Hemgjord glass med jordgubbar
 
4 äggulor 
1,5 dl strösocker 
5 dl grädde 
200-400 g jordgubbar  
(mängden bär beroende på om du vill göra mer glass- eller sorbetkaraktär)
 
Gör så här
 Vispa ihop äggulor och socker 
Grädden vispas tjock och röres ner i äggsmeten 
Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten 
Äger du ingen mixer går det bra att mosa för hand med t ex en gaffel 
Rör försiktigt för en marmorerad smet 
Häll smeten i form och ställ in i frysen
 Servera glassen direkt ur formen 
eller värm upp formen i hett vattenbad någon minut och stjälp upp på ett fat
Ska glassen serveras ur formen bör den tas ut ur frysen i god
tid så den hinner tina lite
 

2 kommentarer:

  1. Självplock!! Det var ju det jag skulle satsa på iår så jag kunde torka jordgubbar till framtida frukostar. Attans, tror du det är försent? Måste kolla.

    Glass, känns ju inte helt fel i sommarvärmen

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i Norrköpingstrakten är självplocken i full gång. Men bor man söder över kanske det börjar glesna i raderna.

      Radera