Så jag tänkte damma av ett gammalt recept här på bloggen på enkel hemgjord glass.
Ett busenkelt recept. Bara vispa ihop. Sen in i frysen. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras.
Annars är smeten god att äta som den är... ;)
Har ni varit på någon självplock och plockat några jordgubbar?
Hemgjord glass med jordgubbar
4 äggulor
1,5 dl strösocker
5 dl grädde
200-400 g jordgubbar
(mängden bär beroende på om du vill göra mer glass- eller sorbetkaraktär)
Gör så här
Vispa ihop äggulor och socker
Grädden vispas tjock och röres ner i äggsmeten
Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten
Äger du ingen mixer går det bra att mosa för hand med t ex en gaffel
Rör försiktigt för en marmorerad smet
Häll smeten i form och ställ in i frysen
Servera glassen direkt ur formen
eller värm upp formen i hett vattenbad någon minut och stjälp upp på ett fat
Ska glassen serveras ur formen bör den tas ut ur frysen i god
tid så den hinner tina lite
Självplock!! Det var ju det jag skulle satsa på iår så jag kunde torka jordgubbar till framtida frukostar. Attans, tror du det är försent? Måste kolla.
SvaraRaderaGlass, känns ju inte helt fel i sommarvärmen
Kram Kajsa
Här i Norrköpingstrakten är självplocken i full gång. Men bor man söder över kanske det börjar glesna i raderna.
Radera