tisdag 27 oktober 2020

Härlig kycklinggryta med stora vitabönor, tomat, champinjoner och haricots verts

En höstgryta som inte behöver lika lång tid på sig som en köttgryta och därför passar perfekt att laga en vanlig vardag.


Putsa och skär 1 kilo kycklinglårfiléer i stora bitar.
Skala, finhacka och stek 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor i olja i en gryta.
Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme.
Krydda med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
Tillsätt 1 tsk oregano, 3 msk tomatpuré, 1 hönsbuljongtärning,
5 dl vatten, 1 burk hela tomater och saften från 1 citron.
Låt puttra under lock 20-30 min.
Ansa och skär 500 g champinjoner i skivor. Stek svampen på hög värme i smör.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Häll 1 burk med vita bönor i en sil och skölj med kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och 250 g haricots verts. Koka ytterligare 5 min.
Servera grytan med bröd.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar