En höstgryta som inte behöver lika lång tid på sig som en köttgryta och därför passar perfekt att laga en vanlig vardag.
Putsa och skär 1 kilo kycklinglårfiléer i stora bitar.
Skala, finhacka och stek 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor i olja i en gryta.
Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme.
Krydda med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
Tillsätt 1 tsk oregano, 3 msk tomatpuré, 1 hönsbuljongtärning,
5 dl vatten, 1 burk hela tomater och saften från 1 citron.
Låt puttra under lock 20-30 min.
Ansa och skär 500 g champinjoner i skivor. Stek svampen på hög värme i smör.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Häll 1 burk med vita bönor i en sil och skölj med kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och 250 g haricots verts. Koka ytterligare 5 min.
Servera grytan med bröd.
Skala, finhacka och stek 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor i olja i en gryta.
Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme.
Krydda med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
Tillsätt 1 tsk oregano, 3 msk tomatpuré, 1 hönsbuljongtärning,
5 dl vatten, 1 burk hela tomater och saften från 1 citron.
Låt puttra under lock 20-30 min.
Ansa och skär 500 g champinjoner i skivor. Stek svampen på hög värme i smör.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Häll 1 burk med vita bönor i en sil och skölj med kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och 250 g haricots verts. Koka ytterligare 5 min.
Servera grytan med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar