Ett recept från 27 mars som ännu inte blivit publicerat...
Men nu är ordningen återställd.
Tack för receptet @elinaomickes_mat
Blåmögelosten gav grytan en fantastisk god smak 👍
Moskva gryta
6 portioner
Tillagningstid över 2 timmar
1 kg grytbitar av nöt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 st hela saltgurkor
1 tsk paprika pulver
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
vatten
ca 150 g tärnad blåmögelost
2 dl smetana
smör till stekning
Till servering
Tärnad saltgurka
blåmögelost
hackad persilja
ris, kokt potatis eller potatismos
Gör så här
Skär eventuellt grytbitarna i mindre
bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Tärna saltgurkorna.
Bryn köttet
omgångar tillsammans med smör
och ställ åt sidan.
Hetta upp en gryta och
stek lök, vitlök och saltgurka tills löken mjuknat.
Addera paprika
pulver, cayennepeppar,
salt och peppar i grytan och fräs i ca 1 minut.
Lägg köttet i grytan, pudra över vetemjöl och smula över
buljongtärningen
och häll på vatten så köttet täcks.
Låt koka upp och
tillsätt sedan blåmögelost och smetana.
Sänk värmen och låt grytan sjuda
i ca 1,5-2 timmar.
Servera grytan med tärnad saltgurka, blåmögelost, hackad persilja,
ris, kokt potatis eller mos.
det där låter verkligen gott. Saltgurka, blåmögelost och smetana. Det vattnas i munnen. Jag vill ju som sagt inte gärna äta nötkött men älg kan jag tänka mig ibland så det borde ju funka lika bra. Kraaam Pia
SvaraRaderaÄlg funkar säkert jättebra 👍
RaderaGarvar här. Jag läste mos-kvarg-gryta och tyckte det lät spännande.
SvaraRaderaHaha.. Nej, det är ett annat recept :)
Radera