torsdag 8 april 2021

Vegetarisk grekisk paj

Det fanns en del "slattar" kvar av diverse grönsaker och annat i kylskåpet efter påsk.
Så en paj, tänkte jag, skulle bli perfekt att blanda ner dessa rester i.
Valet blev en grekisk paj, fick inspiration från Zeinas
veckomatsedel, med fetaost, purjolök, rödlök, tomat och oliver. Med en grönsallad till.


Vegetarisk grekisk paj
6 portioner

Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Salt och peppar
Äggstanning
2 dl mjölk
2 ägg
ca 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
100 g fetaost
1 tomat
 0,5 rödlök
1 dl purjolök
10 st oliver

 Gör så här
Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke.
Tillsätt vatten och rör ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform.
Förgrädda mitt i ugnen på 200° i 10 min.
Skiva lök, tomat, purjolök och fetaost.
Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en separat skål.
Lägg grönsakerna på den förgräddade pajformen,
häll äggstanningen över och grädda mitt i ugnen på 200° i 20-25 min.
Servera med sallad.

 

2 kommentarer:

  1. Vegetariskt är ju min grej. Så självklart ska jag testa denna. Fetaost och oliver...Mums! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att kunna inspirera 😃 Trevlig helg!

      Radera