Det fanns en del "slattar" kvar av diverse grönsaker och annat i kylskåpet efter påsk.
Så en paj, tänkte jag, skulle bli perfekt att blanda ner dessa rester i.
Valet blev en grekisk paj, fick inspiration från Zeinas veckomatsedel, med fetaost, purjolök, rödlök, tomat och oliver. Med en grönsallad till.
Vegetarisk grekisk paj
6 portioner
Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Salt och peppar
Äggstanning
2 dl mjölk
2 ägg
ca 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
100 g fetaost
1 tomat
0,5 rödlök
1 dl purjolök
10 st oliver
Gör så här
Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke.
Tillsätt vatten och rör ihop
till en deg.
Tryck ut i en pajform.
Förgrädda mitt i ugnen på 200° i 10
min.
Skiva lök, tomat, purjolök och fetaost.
Blanda alla ingredienser
till äggstanningen i en separat skål.
Lägg grönsakerna på den
förgräddade pajformen,
häll äggstanningen över och grädda mitt i ugnen
på 200° i 20-25 min.
Servera med sallad.
Vegetariskt är ju min grej. Så självklart ska jag testa denna. Fetaost och oliver...Mums! Kraaaam Pia
SvaraRaderaKul att kunna inspirera 😃 Trevlig helg!
Radera