Vi hade fisk till middag en dag, närmare bestämt rödspätta. Minns dock inte exakt vilken dag det var, har bara ett opublicerat inlägg som bekräftar det.
Jag tog mig igenom gårdagens "dans explode-pass" utan några större blessyrer, bara ett träligt knä som gav sig till känna. Men det gav mersmak, så nästa vecka testar jag "dans soft" istället och hoppas knät knorrar lite mindre.
4 portioner
600 g rödspätta filéer
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl creme fraiche
9 körsbärstomater, halverade
0,5 msk dragon
2 vitlöksklyftor
0,5 tärning hönsbuljong
0,5 dl riven ost
Gör så här
Smörj en ugnsform.
Salta och peppra filéerna,
rulla ihop dem och lägg dem i ugnsformen.
Rör ihop de övrig ingredienserna till en sås i en kastrull
och värm upp.
Bred såsen över spättafiléerna.
Strö över osten.
Grädda i ugnen i 25-30 minuter på 175 grader.
Servera med kokt potatis.
Det ser väldigt gott ut. Rödspätta är lite tamt utan en god sås tycker jag. Din blandning av dragon, buljong, vitlök och ost är nog pricken över iet. Kram Pia
SvaraRaderaNej, rödspättan i sig smakar ju inte särskilt mycket, så den behövs absolut smaksättas på något vis. Kram
Radera