Från Bland kastruller och vinglas veckomeny.
Thailändsk fläskfilé
4 portioner
600 g fläskfilé, putsad och skuren i skivor ca 1 cm
2-3 purjolökar, skivade
2-3 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk sambal oelek
3 krm mald ingefära
(eller 1 msk riven ingefära)
1 köttbuljongs tärning
400 g kokosmjölk
2 dl matyoghurt
Gör så här
Bryn fläskfilén.
Salta, peppra och lägg åt sidan.
Fräs ihop purjolök, vitlök och sambal oelek.
Smaksätt med ingefära och smula i buljongtärningen.
Häll i kokosmjölk och matyoghurt.
Låt koka ihop och smaka ev av med mer kryddor.
Lägg ner köttet och värm upp.
Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar