lördag 22 januari 2022

Thailändsk fläskfilé

 Från Bland kastruller och vinglas veckomeny.


Thailändsk fläskfilé

4 portioner

600 g fläskfilé, putsad och skuren i skivor ca 1 cm
2-3 purjolökar, skivade
2-3 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk sambal oelek
3 krm mald ingefära
(eller 1 msk riven ingefära)
1
köttbuljongs tärning
400 g kokosmjölk
2 dl matyoghurt

Gör så här
Bryn fläskfilén.
Salta, peppra och lägg åt sidan.
Fräs ihop purjolök, vitlök och sambal oelek.
Smaksätt med ingefära och smula i buljongtärningen.
Häll i kokosmjölk och matyoghurt.
Låt koka ihop och smaka ev av med mer kryddor.
Lägg ner köttet och värm upp.
Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar