tisdag 22 februari 2022

Stekt tandoorikyckling med pasta och gurksallad

Rensade kylen och frysen på lite "slattar" till middag idag. En slatt turkisk yoghurt, en bit gurka, några oliver och fryst persilja blev en krämig gurksallad till ett halvt paket färsk pasta och två ensamma kycklingfiléer som smaksattes med hemgjord Tandoorikrydda.



2 portioner färsk pasta
0,5 gurka, skuren i tärningar
0,5 rödlök, tunt skivad
persilja, skuren
0,5 dl oliver
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt

 Tandoorikyckling
ca 300 g kycklingfilé, tinad
  1 msk olja
  0,5 tsk salt

0,25 msk koriander
0,25 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,25 tsk vitlökspulver
0,25 tsk svartpeppar
0,25 tsk kanel
0,25 tsk nejlika
025 tsk ingefära
0,25 tsk kardemumma
0,25 tsk chilipulver
0,25 tsk gurkmeja

Gör så här
Blanda gurka, rödlök,
persilja, olivolja och oliver i en skål.

Blanda med yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.

Blanda olja, salt och tandoorikryddor.
Pensla kycklingen med kryddblandningen.
Bryn kycklingfiléerna runt om i en stekpanna.   
Låt dem steka klart 10 minuter på lägsta värme.
Vänd filéerna några gånger och pensla med kryddblandningen.
Prova med provnål om filéerna är genomstekta, 
om vätskan som sipprar ut är ofärgad är kycklingen färdig.
Koka under tiden upp vatten till pastan.
Tillred pastan enligt anvisning på förpackningen.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar