torsdag 17 mars 2022

Fiskgryta med kokosmjölk, sötpotatis och tacokrydda

Fiskgryta som smakar mustigt av kokos, tomat, spiskummin och sötpotatis.
Passar fint att servera tillsammans med varma quesadillas.


 4 portioner
 
1 sötpotatis
1 röd paprika
1 msk olja
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
400 g fisk
200 g räkor
1 liten burk majs
0,5 kruka persilja
0,5 dl flagad mandel
3 salladslök


Gör så här
Skär potatis i 2 cm stora kuber och paprika i något större bitar.
Fräs dessa i en gryta med olja några minuter tills potatisen har mjuknat.
Tillsätt kryddmixen, krossade tomater, kokosmjölk och vatten.
Låt sjuda i 10 minuter.
Skär fisken i lagom stora grytbitar.
Sänk värmen, lägg i fisk och låt sjuda i 6-7 minuter.
Tillsätt räkor och majs.
Finstrimla salladslöken och hacka persilja.
Lägg i salladslök och persilja i grytan och rör om försiktigt.
Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Toppa grytan med rostad flagad mandel
och lite mer hackad persilja. 
 

2 kommentarer:

  1. Ännu en spännande maträtt att testa. Jag älskar sötpotatis så det är säkert en blivande favorit. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns så mycket gott att laga med spännande smakkombinationer. Berätta gärna vad du tyckte om du testar. Kram!

      Radera