Fiskgryta som smakar mustigt av kokos, tomat, spiskummin och
sötpotatis.
Passar fint att
servera tillsammans med varma quesadillas.
4 portioner
1 sötpotatis
1 röd paprika
1 msk olja
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
400 g fisk
200 g räkor
1 liten burk majs
0,5 kruka persilja
0,5 dl flagad mandel
3 salladslök
1 röd paprika
1 msk olja
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
400 g fisk
200 g räkor
1 liten burk majs
0,5 kruka persilja
0,5 dl flagad mandel
3 salladslök
Gör så här
Skär potatis i 2 cm stora kuber och paprika i något större bitar.
Fräs dessa i en gryta med olja några minuter tills potatisen har mjuknat.
Tillsätt kryddmixen, krossade tomater, kokosmjölk och vatten.
Låt sjuda i 10 minuter.
Skär fisken i lagom stora grytbitar.
Sänk värmen, lägg i fisk och låt sjuda i 6-7 minuter.
Tillsätt räkor och majs.
Finstrimla salladslöken och hacka persilja.
Lägg i salladslök och persilja i grytan och rör om försiktigt.
Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Toppa grytan med rostad flagad mandel
och lite mer hackad persilja.
Skär potatis i 2 cm stora kuber och paprika i något större bitar.
Fräs dessa i en gryta med olja några minuter tills potatisen har mjuknat.
Tillsätt kryddmixen, krossade tomater, kokosmjölk och vatten.
Låt sjuda i 10 minuter.
Skär fisken i lagom stora grytbitar.
Sänk värmen, lägg i fisk och låt sjuda i 6-7 minuter.
Tillsätt räkor och majs.
Finstrimla salladslöken och hacka persilja.
Lägg i salladslök och persilja i grytan och rör om försiktigt.
Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Toppa grytan med rostad flagad mandel
och lite mer hackad persilja.
Ännu en spännande maträtt att testa. Jag älskar sötpotatis så det är säkert en blivande favorit. Kraaaam Pia
SvaraRaderaDet finns så mycket gott att laga med spännande smakkombinationer. Berätta gärna vad du tyckte om du testar. Kram!
Radera